Boom Bust

Boom Bust

onsdag 18. november 2015

Ny episode og sesong med Hidden Secrets of Money


Mike Maloney og hans team har nettopp publisert en ny episode fra en ny sesong i serien Hidden Secrets of Money. Som før er også dette en god produksjon med interessant innhold.

Jeg har tidligere skrevet at vi nå virker å være i en periode med "sterke deflatoriske tendenser i mange økonomier", men at jeg "tror...en konsekvens av den idiotien vi nå ser - og vil fortsette å se - fra sentralbanker og politikere, et stykke inn i fremtiden vil kunne være store valutakriser." Maloneys syn på nåtiden og fremtiden (og som er det samme synet han har stått for i mange år nå) er at vi vil komme inn i en meget sterk deflatorisk tid, som vil etterfølges av enorme mengder sentralbanktiltak som fører med seg en meget sterk inflatorisk tid.

I denne videoen tar Maloney for seg dette og hvorfor han mener det er slik det vil bli. Han kommer inn på ulike typer sykluser han mener sammenfaller og som vil forsterke effektene. Her kommer han inn på demografiske utviklingstrekk, gjeldssykluser, aksjemarkedssykluser, inntektssykluser, Kontratiev-syklusene, og sist men ikke minst: sykluser for pengesystemet.


 


De fem første episodene med Hidden Secrets of Money fra sesong 1 kan du se her, her, her, her og her.

2 kommentarer:

  1. Jeg forstår ikke hva som driver deflasjonen. Og hva er grunnen til at vi får økt deflasjon fremover?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det kan ha ulike årsaker ulike steder, men mange steder har bedrifter og personer begynt å nå et metningspunkt for gjeldsbelastning. Mislighold av gjeld og et ønske om å nedbetale gjeld kan føre til et deflatorisk press (hva gjelder pengemengden). Prisene kan også falle når råvarepriser faller og/eller det over tid har bygget seg opp en stor overkapasitet i produksjonsmidler rundt omkring hvilket fører til høyt tilbud og derpåfølgende fallende utsalgspriser.

      Slett