Boom Bust

Boom Bust

søndag 31. mai 2015

En samtale med Charlie Munger


Mange har hørt om investoren Warren Buffett, en av verdens rikeste personer. Færre kjenner derimot til Charlie Munger. Munger er Buffetts kompanjong i Berkshire Hathaway og har vært en god venn av Buffett helt siden de var unge menn for over 60 år siden. Det var Munger som påvirket Buffett til å endre sin investeringsfilosofi fra å investere i helt middelmådige selskaper som var veldig lavt priset til å heller investere i glimrende selskaper som var nærmere normalt priset.

Munger er en av de innen finans jeg har mest sans for. Hans mentale rammeverk er enestående, og er noe som skiller personer som han, Buffett og andre fra flertallet innen finans og samfunn generelt. De har en høy grad av selvinnsikt og forståelse for menneskelig adferd som gjør de i stand til å opptre rasjonelle i de fleste situasjoner og over lang tid. Hvis man i tillegg til dette mentale rammeverket har en meget god kvantitativ forståelse for ting så kan man komme veldig langt, hvilket Munger og Buffett eksemplifiserer på en glimrende måte.

Under kan du se et opptak av en lengre samtale han hadde med en journalist under et besøk på universitetet han studerte på som ung. Det er to timer langt hvor Munger tar i mot en mengde spørsmål fra salen, og er vel verdt å bruke tiden på hvis man har et ønske om å ta til seg en stor mengde kloke tanker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar