Boom Bust

Boom Bust

torsdag 9. april 2015

På handletur i Venezuela


Venezuela har en president som hater kapitalisme og frie markeder. Etterhvert som økonomien i landet de siste årene har gått fra verre til verst har den politiske lederen i landet Nicolás Maduro og hans likesinnede bl.a. innført forskjellige typer forbud mot at bedrifter kan tjene penger og ta betalt det de vil for varene de selger. Samtidig har de gjort det vanskeligere for landets innbyggere å demonstrere mot hans regime. Oppi dette har inflasjonen skutt i været og vannet ut verdien av folkets sparepenger. I dette ultra-sosialistiske og anti-kapitalistiske landet har innbyggerne nå et svare strev med å komme gjennom hverdagen. Så vanskelig har det blitt for folk å skaffe til veie varer og tjenester at de må bruke dagen lang på å reise rundt for å finne ting som såpe, toalettpapir, grønnsaker, osv.

I videoen under kan du se hvordan det gikk da en reporter fra BBC forsøkte seg på en slik handletur i Venezuela. Utviklingen i Venezuela er bare trist for menneskene som bor der, men så stemmer da også mange av de på slike folk som Maduro og hans forgjenger Chavez. Jeg snakket med ei jente fra Venezuela for en tid tilbake, og ble fortalt at Chavez hadde vært en skikkelig dårlig leder, men at Maduro var 100 ganger verre! "Someone should just shoot him. It is the only way to get rid of him. The only way."

Med en oljepris som for Venezuelas vedkommende ligger ubehagelig lavt så er det ikke mye som tyder på at ting skal bli bedre der med det første.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar