Boom Bust

Boom Bust

torsdag 9. april 2015

Intervju med Howard Marks på CNBC


Her er et nytt intervju med lederen for investeringsselskapet Oaktree Capital Management, Howard Marks. Han snakker bl.a. om verdsettelsen i markedene, hvordan sentralbankene har presset rentene ned og gjør at veldig mange investorer jakter mer og mer risiko (hvilket gjør at markedet blir mer og mer risikabelt) og hvor han ser noen muligheter (som dessverre ikke er tilgjengelig for en vanlig småinvestor).

Et annet viktig poeng Marks tar opp er verdien av kontanter for en investor. Når markedene stadig går oppover er det mindre fristende for investorer å ha penger på kontoen fordi de føler det gir veldig mye bedre avkastning å ha alle sine penger i finansmarkedene. Likevel kommer man ofte til et punkt hvor markedene når en topp og faller, og hvor penger igjen får en stor verdi for en investor. Dette fordi penger på bok da kan skaffe til veie mye mer finansielle eiendeler enn de kunne da markedene var på topp. Det store problemet for veldig mange investorer er at når markedene faller så har de investert alle sine midler og har ingen penger tilgjengelig på bankkonto, og er derfor uten mulighet til å dra nytte av de lavere prisene.

Marks sier også at han ikke har så mye til overs for folk som sier de vet alt, men heller foretrekker de som tør si at de faktisk ikke er sikker i sin sak. Han refererer til den kjente avdøde økonomen John Kenneth Galbraih som en gang sa at "you have to kinds of economic forecasters, those who don't know and those who know they don't know". Jeg er mye enig med Marks i dette, og skrev i fjor et innlegg om dette som het Det man ikke vet at man ikke vet. Her viste jeg en graf som er en av mine favorittgrafer, og som jeg synes på en veldig bra måte sier noe om det poenget Marks tar opp:


Her er intervjuet med Marks på CNBC:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar