Boom Bust

Boom Bust

torsdag 2. april 2015

Gullkorn fra barnemunn


Jeg ble tipset om et gammelt blogginnlegg på Sparebanken Sør sin hjemmeside, der en banksjef skriver om at de hadde hatt besøk i banken fra en barnehage. Det fine med barn er at de ofte stiller de enkleste, men samtidig de beste spørsmålene. Spørsmål som er så enkle og gode at voksne ikke klarer svare på de, eller faktisk ikke engang skjønner hvor spot on de er.

Fra Sparebanken Sør sin hjemmeside:
I Åseral har vi hatt koselig besøk fra avdelingen Bjørnehiet i Åseral barnehage.
Barna har "bank" som tema for månedens yrke. Og da måtte de selvfølgelig komme på omvisning i den lokale banken.
Det ble et kjempetrivelig besøk, og barna hadde mange spørsmål om det å jobbe i bank.
Lager dere penger i banken?, var noe av det som det de lurte på.
Under rundturen hos oss fikk barna blant annet en demonstrasjon av hvordan vi teller mynter, og de fikk være med inn bankhvelvet. Den tykke hvelvdøra gjorde stort inntrykk på dem, og de sperret øynene opp da de hørte at den skulle holde tyvene borte.
Etter å ha fått pepperkaker og Gulle-gaver var besøket over, og flere av barna uttrykte at de skal jobbe i bank når de blir store. Vi gleder oss til å få inn nye rekrutter om noen år!
"Lager dere penger i banken?" Banksjefen skulle bare visst hvor mye sannhet det var i dette spørsmålet. Et gullkorn fra barnemunn. Sannsynligvis ble barnas spørsmål møtt med latter og brede smil hos de bankansatte, men faktum er at banker produserer nye penger i form av kreditt når de utsteder lån til sine kunder. Dette er en sannhet de fleste økonomer og tilsynelatende som vi her ser da også banksjefer, til tross for kompetanseheving det siste året, ennå ikke har tatt helt inn over seg. Ja, selv ikke de som produserer penger for sentralbanken har forstått dette. Men barna, med sine åpne sinn og nysgjerrige tankegang, de skjønner mer enn selv banksjefene og sjevøkonomer.

Are you smarter than a kindergartener?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar