Boom Bust

Boom Bust

torsdag 29. januar 2015

Rand Paul introduserer forslag om revisjon av USAs sentralbank


Som jeg har skrevet om ved flere tidligere anledninger ( se her og her) har det blitt mer og mer åpenbart at et forslag om revisjon av den amerikanske sentralbanken ville tas opp til votering i det amerikanske senatet. Senatoren Rand Paul har tidligere forsøkt dette uten å lykkes. Fra før av har man hatt flertall for et slikt forslag i representantenes hus, men altså manglet det i senatet. Med det nye republikanske flertallet i senatet og med en majoritetsleder Mitch McConnell som har blitt nært alliert med Rand Paul så har brikkene nå falt på plass for at man vil se en reell mulighet for å få vedtatt en revisjon.

For ikke lenge siden introduserte den representanten Thomas Massie et lignende forslag i representantenes hus. I går kom så nyheten om at Rand Paul reintroduserer lovforslaget han tidligere har forsøkt å gå gjennom senatet. Fra Reuters:
Republican Senator Rand Paul, a potential 2016 presidential candidate, on Wednesday re-introduced a bill that would expose the Federal Reserve's monetary policy discussions and decisions to a congressional audit.

The Kentucky senator's move to re-introduce the bill, along with 30 co-sponsors, comes as Republican lawmakers and some Democrats increase their efforts to rein in the U.S. central bank and make it more transparent.
With Democrats in control of the Senate last year, measures aimed at the Fed all died, as they have in previous years.
But Republicans now control both the House and the Senate, meaning Fed bills have a better chance of winning approval and going to President Barack Obama. The president, however, is unlikely to support any major changes to the U.S. central bank. 
Etter å hittil stort sett bare ha blitt omtalt på perifere blogger som denne så vil det nok komme mer om denne saken også i det konsensusdrevne og tradisjonelle media. Og snart vil vi nok begynne å høre mye propaganda fra sentralbanken i USA og aktører innen bankvesenet om hvor grusomt skadelig en slik revisjon vil være for sentralbanken og USAs økonomi. Min personlige mening er at sentralbanker bør legges ned da de er til skade for folk og samfunn, og det bør være fritt frem for å konkurrere om å tilby folk de beste pengetypene og de beste banktjenestene. Dit er det langt å gå, men blant tilhengerne av lovforslaget om å revidere sentralbanken er det nok mange som håper at det vil være begynnelsen på en ferd mot det endelige målet: End the Fed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar