Boom Bust

Boom Bust

fredag 9. januar 2015

Buffett og hans medelever om sin læremester Benjamin Graham


Her er en kort video hvor vi møter en av verdens mest anerkjente investorer Warren Buffet og hans tidligere medelever fra tiden som studenter under professor Benjamin Graham, og hvor de snakker om Graham. Graham var Buffetts mentor og læremester, og er en person Buffett snakker særdeles varmt om ofte. For meg var det her morsomt å se gamle videoklipp med Graham, og det er lett å se visse likhetstrekk mellom læremesteren og investormesteren.


Hvis du synes finans og investering er interessant, så vil jeg absolutt anbefale deg å lese Benjamin Grahams klassiske bok The Intelligent Investor om du ikke allerede har gjort det. Etter Buffetts utsagn er dette "by far the best book on investing ever written." Deler av den kan virke litt kjedelig, men enkelte kapitler er virkelig glimrende. Som eksempel kan nevnes side 204 og 205 om den bipolare Mr. Market, og som er noe alle bør lese og tenke over. Lærdommen er som følger:
"Basically, price fluctuations have only one significant meaning for the true investor. They provide him with an opportunity to buy wisely when prices fall sharply and sell wisely when they advance a great deal. At other times he will do better if he forgets about the stock market."
Les den som e-bok her. Om du heller skulle foretrekke den som lydbok kan du høre den under:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar