Boom Bust

Boom Bust

mandag 18. november 2013

Intervju med pengetrykkeren Andrew Huszar

Her er et intervju fra Bloomberg med Andrew Huszar. Huszar er mannen jeg skrev om i innlegget Bekjennelser fra en pengetrykker. Han sier at det etter hans syn var rettmessige grunner til å gjøre ekstraordinære tiltak midt under finanskrisen, men at sentralbanken burde sluttet med pengetrykkingen etter QE1 da man skulle skjønt at det ikke fungerte.

Huszar sier "when is this experiment going to come to an end. (...) The casino is falling apart, the economy is not working. Our economy needs real structural improvement, it does not need more easy money." Vel, jeg kan svare Huszar: jeg tror ikke Fed slutter med QE før prisinflasjonen tiltar så mye at dollaren mister tillit, og de faktisk må redde tilliten. QE hjelper ikke USAs økonomi, så en bedring i deres økonomi vil ikke være den faktoren som får Fed til å redusere og/eller avslutte QE. Sist gang de så mye som nevnte at de vurderte å redusere størrelsen på QE (såkalt "tapering") så fikk markedene kalde føtter, og de lange rentene gikk raskt opp vel 1 prosent poeng. Dette var nok til å bremse utviklingen i boligmarkedet og økonomien. Fed kommer ikke til å gjøre dette igjen. Jeg har sagt det fra dag 1, det blir ikke noe "tapering," og om det likevel skulle bli bitte litt reduksjoner, så får nok Fed raskt panikk igjen når de ser hvor avhengig markedene og zombieøkonomien er av den jevne og massive strømmen med kjøp av stats- og eiendomsgjeld, og de vil nok deretter øke pengetrykkingen. Sentralbanken finansierer store deler av USAs budsjettunderskudd og stadig økende statsgjeld. Var det noen som sa ponzi?

3 kommentarer:

 1. Kan lese i dag at EU vil bestemme bankgebyrer og at danske banker allerede tar gebyr for alminnelige kontoer. Det er nesten slik at jeg frykter fremtiden da bankene ikke er en del av det frie markedet lenger, men blir kontrollert av EU. Jeg vil vertfall ikke ha penger i en bank som kan ta penger fra kontoen min slik som skjedde i Kypros.

  http://epn.dk/okonomi2/ECE6253704/eu-vil-bestemme-bankgebyrer/


  Anbefaler forresten denne videoen med Robert Kiyosaki på det sterkeste! Den handler om boken hans "Rich dad poor dad" som forklarer hvordan velstående personer tenker versus middelklassen og fattige mennesker. Han sier veldig mye fornuftig og mye av det samme som i bloggen din og ektepenger.
  http://www.youtube.com/watch?v=TaBdZn6i4sw

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er desverre lenge siden banker var en del av det frie markedet. Bankvirksomhet er sosialisme på høyt plan, med sentralbanker (les: skattebetalere) der konstant for å støtte dem med likviditet, selv når de teknisk sett er konkurs (som de alltid er under såkalte "finanskriser").

   Med EU på banen blir alt verre og ende mer integrert, og det ser desverre ut som folk kommer til å våkne opp alt for sent til å stoppe denne utviklingen mot bank union, etterfulgt av politisk union.

   Slett