Boom Bust

Boom Bust

tirsdag 16. juli 2013

Pressetalskvinne for USA stilles til veggs av journalister om Snowden

Sjelden ser jeg journalister stille kritiske spørsmål. Det hører virkelig til unntakene. Er det noe vi trenger mer av er det virkelig kritiske journalister. I dag kan vi se et vakkert eksempel på kritisk journalistikk fra USA. Pressetalskvinnen for USAs utenriksdepartement og tidligere pressesekretær for den amerikanske presidenten Barack Obama, Jen Psaki, holdt pressekonferanse i etterkant av at Edward Snowden hadde holdt sin egen pressekonferanse på flyplassen i Moskva. Spesielt to journalister fra AP og CNN stilte Psaki hardt til veggs på USAs holdning relatert til Snowdens mulighet til å gi uttalelser til media i Moskva. Dette er et vakkert skue.


Det er ikke alle som motarbeider Snowden. En tidligere senator i USA sendte nylig en e-post til Snowden med følgende budskap:
Mr. Snowden,
Provided you have not leaked information that would put in harms way any intelligence agent, I believe you havedone the right thing in exposing what I regard as massive violation of the United States Constitution.
Having served in the United States Senate for twelve years as a member of the Foreign Relations Committee, the Armed Services Committee and the Judiciary Committee, I think I have a good grounding to reach my conclusion.
I wish you well in your efforts to secure asylum and encourage you to persevere.
Det er sikkert mye bak kulissene i saken rundt Snowden som vi ikke kjenner til. Kanskje har han noen uedle motiver bak sine handlinger, kanskje ikke. Tiden vil helt sikkert gi oss ny og mer informasjon som påvirker vårt syn på han og hans handlinger. Enn så lenge lander jeg på at jeg har sansen for denne mannen.

Jeg har skrevet om Edward Snowden tidligere. Vi her i Norge peker på USA med vår moraliserende finger, men bør i større grad rette den mot våre egne folkevalgte i Stortinget på LTøvebakken. Som jeg skrev i mitt nevnte innlegg:
Og utviklingen i Norge er ikke noe bedre enn vi ser i andre land. Datalagringsdirektivet ble vedtatt av Stortinget i 2011. Dette betyr f.eks. at alle dine bevegelser når du har med deg telefon eller data vil spores og lagres. Det samme gjelder all din kommunikasjon gjennom telefon og data. Du kan være sikker på at utviklingen går mot mer og mer overvåkning. Påskuddet for å innføre mer overvåkning og styring av folk kommer gjerne i etterkant av terrorhandlinger eller andre tragiske hendelser. Det sies da at målet er sikkerhet, og for å oppnå dette må man si fra seg noe av sin personlige frihet. Den østerrikske økonomen Friedrich A. Hayek sa en gang at "'emergencies' have always been the pretext on which the safeguards of individual liberty have been eroded.Hvis du ikke ønsker en slik utvikling må du la hver en politiker du snakker med få vite dette. Hvem vedtok så Datalagringsdirektivet? Jo, det var disse stortingsrepresentantene fra Arbeiderpartiet og Høyre.
Altså, de to partiene som kjemper om å ta den politiske ledelsen i Norge, Arbeiderpartiet og Høyre, var de partiene som stemte for at all din kommunikasjon skal overvåkes. I mitt innlegg Politikernes totale mangel på prinsipper skrev jeg om de politiske partienes maktkåthet og hvordan de kaster sine prinsipper og egne syn på havet i higen etter nye velgere:
Min mening er at de fleste politiske partier i Norge er så kåte på makt at de kaster alle egne meninger og prinsipper på havet så raskt de får smaken på makt. Veien til makt går gjennom å få nye stemmer. Derfor søker de fleste partier seg inn mot "sentrum", hvor den største velgermassen og den marginale velgeren befinner seg (altså velgerne som ennå ikke har stemt på deres parti, men som er mest tilbøyelige til å gjøre dette.) Partiene må da gi slipp på gamle ideologier og prinsipper, og begunstige potensielt nye velgere med ideologier som tidligere tilhørte deres motstanderpartier. 

1 kommentar:

  1. HOAX NSA Security Edward Snowden

    http://www.youtube.com/watch?v=9q2G-5xfFrA&feature=youtu.be

    SvarSlett