Boom Bust

Boom Bust

tirsdag 9. juli 2013

Han bad om offentlige pappagrupper, men alt han fikk var en simpel app


Husker du da partilederen i SV, Audun Lysbakken, i november 2011 uttalte at han ønsket seg offentlig organiserte pappagrupper? Vel, nå har regjeringen og det offentlige tatt tak i dette, og gitt oss...waaait for it....en app!

I dag meldte regjeringen vår stolt følgende:
- Målet er at fedre kommer i kontakt med hverandre og kan møtes, være sosiale, drive aktiviteter sammen eller utveksle erfaringer, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen. Vi har valgt å lage en app fordi det er i tråd med tiden vi er i.
Denne (p)app'en er altså "i trå med tiden vi er i," hva nå enn det betyr. Da antar jeg også at all informasjon går via det offentliges registre slik at pappaer som ikke oppfører seg "i tråd med tiden" blir registrert og overvåket av storebror? Videre sier regjeringen:
Fedre kan selv legger ut aktiviteter på Pappatid, og når man går inn på appen får man opp aktiviteter i nærområdet. Ulike virksomheter over hele landet, som for eksempel bibliotek, svømmehallen, museer og helsestasjoner kan også legge inn egne aktiviteter på Pappatid som småbarnsfedre kan melde seg på.
Hva med f.eks. helsestudioer, fotballstadioner, pub'er, etc.? Vel, slike virksomheter er vel ikke tilstrekkelig "i tråd med tiden vi er i." Videre sies det:
- Vi vil styrke fars periode i permisjon samtidig som vi utvider fedrekvoten til 14 uker. Mange fedre triller alene og tilbudene for dem er ikke like organisert som det er for mødre, som er godt tatt vare på gjennom barselsgrupper og en rekke tilbud på helsestasjoner, sier ministeren.
Appen har kostet én million å utvikle i samarbeid med en gruppe småbarnsfedre som har testet og kommet med innspill og ideer hele veien. Den er tilpasset både Android og Apple og kan lastes ned der man laster ned andre apper.
Les hvordan du laster du og bruker appen her: http://www.bufetat.no/Pappatid/Slik-bruker-du-appen/
– Det er viktig å gi god og tilpasset informasjon og vise fedrene at vi tar dem like mye på alvor som mødrene. Det har blitt sett på som en offentlig oppgave å gi mødre tilbud, og når vi da ønsker et likestilt foreldreskap, er det naturlig også å gi fedrene det. Denne appen kan bidra til det, sier ministeren.
Så der har Lysbakken fått noe å slå i bordet med nå som valgkampen snart tiltar for alvor. Nå kan hans parti vise sine velgere at de får gjennom sine kampsaker. De kan slå i bordet med en app!

Jeg vurderer for øvrig selv å lage en app beregnet på politikere generelt, som de kan bruke når de skal finne på nye ting å bruke dine og mine skattepenger på. Jeg skal kalle den crAPP.

8 kommentarer:

 1. Herlig humoristisk skrevet! Man slutter aldri å bli overrasket over hvor mye tullete og unyttige prosjekter det blir brukt tid og penger på - Løvebakken bør døpes om til Tøvebakken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tøvebakken! Den var treffende! Håper ikke du har noe imot om jeg låner det begrepet. Jeg liker også sLøvebakken.

   Slett
  2. "For å forklare enhver underlige fenomen på Løvebakken, velg alltid dumhet fremfor konspirasjon, inkompetanse fremfor list. Alt annet gir dem alt for mye heder." - Dr. Charles Krauthammer ("In explaining any puzzling Washington phenomenon, always choose stupidity over conspiracy, incompetence over cunning. Anything else gives them too much credit.")

   Slett
 2. Flott at du skriver om dette! De skriver at dette har kostet 1 million. Men, dersom man tar med all saksbehandling fram og tilbake i departementene så ville beløpet vært langt høyere. Tenk hva de ellers kunne tatt tak i og brukt tiden til! Jeg blir utrolig frustrert over at ikke flere reagerer på den idiotiske ressursbruken vi har. Bare forslaget var jo idiotisk!

  Jeg har tenkt på en liten ting. Hva dersom Jens og Trond Giske og Lysbakken med flere skulle eid og drevet et lite privat selskap (som ikke lever direkte av å gi råd til politikerne) ? Hvordan ville de ha klart seg med telefonregninger i 100.000,- kroner klassen, pappa-perm, enormt dyre flyreiser, og ytelsespensjoner med råflotte forsikringsordninger og diettordninger ? Tenk hvor mye de måtte ha jobbet for å fått det til å gå rundt med de ordningene de i dag har gitt seg selv ? Jeg tror ikke de aner hvordan det er å drive et lite privat selskap som hele tiden må prioritere ressurser, vurdere kostnader ved bemanning, hele tiden selge og samtidig drive god service.

  SvarSlett
  Svar
  1. politikere verden over inkludert her hjemme har mistet bakkekontakten for lenge siden. Politikere er de værste kapitalistene som finnes. Politikere har mer till felles med Mafia enn noe annet. Forskjellen er at de har fått en offentlig godkjenning til å utøve makt, tvang og aggresjon slik at de kan "rane" til seg kapitalen ( skatter og avgifter + inflasjon ) til ola nordmann. I deres verden så kan de "ta/ stjele" det de måtte ønske for deretter "investere" pengene i helt meningsløse prosjekter. Ja, skulle gjerne ha sett giske eller stoltenberg starte sitt eget selskap, hadde nok gått konk etter 1 uke!!!

   Staten i seg selv er en anti-moralsk idee som er primitiv i sitt fundament fordi den benytter seg av "aggresjonsretten" til å utøve makt over minoriteter som ikke ønsker å bøye seg for resten av saueflokken. I følge Rousseau
   så "vet" flertallet best. Hvis du egentlig trodde at du hadde rett så tar du feil hvis det viser seg slik at flertallet mener noe annet. Ifølge Jean- Jacques Rousseau så tvinges en minoritet "fri". Roussaeu var en forbanna sosialist eller en sosialdemokrat som har inspirert våre moderne styresett.

   Den utøvende, lovgivende og dømmende makt her i NWOrge har "merged" til en korporativ ( til lat. corpus, kropp, legeme )-som er sammensatt av deler, men opptrer som en enhet. En enhet som tjener sine egene interesser....

   Slett
  2. Staten, ja ... Jeg har egentlig ikke noe å si om den saken, men jeg skal legge ved noen sitater.

   "Ludvig XIV var veldig ærlig og oppriktig da han sa: 'Jeg er staten.' Den moderne stats-tilbederen er mer beskjeden. Han sier: 'Jeg er en tjener av staten'; men han antyder at staten er Gud." - Ludwig von Mises

   "Staten betyr alltid vold og tvang og er nødvendigvis det motsatte av frihet." - Ludwig von Mises

   "Alle som lengter etter fred må kjempe mot stats-tilbedelsen." - Ludwig von Mises

   "Det er ikke rart at alle som har hatt noe nytt å bidra til menneskeheten ikke har hatt noe godt å si om staten og dens lover." - Ludwig von Mises

   "Når kollektivisten hyller staten, mener han ikke alle stater, men bare det regimet som han støtter, enten denne legitime staten allerede eksisterer eller den må skapes." - Ludwig von Mises

   "Staten er den store illusjonen der alle tror de kan leve på andres bekostning." - Frédéric Bastiat

   "Alt hva staten sier er løgn, og alt den eier har den stjålet." - Friedrich Nietzsche

   "Jo mer tallrike lovene er, jo mer korrupt er staten."
   "Jo mer korrupt staten er, jo mer legislativ er den." - Tacitus (ca. 56–117)

   "Sivil ulydighet blir en hellig plikt når staten blir lovløs eller det som er det samme; korrupt." - Mahatma Gandhi

   "Hvordan staten tenker: Hvis den rører på seg, beskatt den. Hvis den fortsetter å røre på seg, reguler den. Hvis den slutter å røre på seg, subsidier den." - Tom Woods

   "Ingenting er så permanent som et midlertidig statlig program." - Milton Friedman

   "Den private sektoren av økonomien er faktisk den frivillige sektoren; og den offentlige sektoren er faktisk den påtvungne sektoren." - Henry Hazlitt

   Slett
  3. Veldig mange gode sitater her. Det tredje siste sitatet er meg bekjent fra Ronald Reagan, og ikke Tom Woods (som for øvrig er en mann jeg har god sans for.)

   Slett
 3. Og Rousseau var en pervers og antisosial narsissist.

  «Rousseau så på sivilisasjon og bykultur som noe fordervet og umenneskelig. Det riktige er å leve i overensstemmelse med naturen - slagordet "tilbake til naturen" stammer fra ham - og han hyllet "det edle naturmenneske" som ikke er ødelagt av sivilisasjon, kultur og videnskap. I det moderne samfunn lever man et utsvevende liv, er opptatt av kunst, driver handel, forsøker å avsløre naturens mysterier ved hjelp av videnskap, osv. Det ideelle er å leve som et naturmenneske, hevdet Rousseau, i overensstemmelse med sine følelser - han tok eksplisitt avstand fra fornuften - i en tilværelse hvor medfølelse dominerer og egeninteresse ikke finnes.» (kilde)

  Rousseau blir med rette kalt for "den moderne verdens fader", og dette opprøret hans mot fornuften fortsatte med Kant og Marx, for så å spre seg videre til flertallet av befolkningen gjennom populærlitteraturen, og dermed også til myndighetene.

  Jack London og Knut Hamsun var to av forfatterne som videreformidlet disse idéene ut til folket:
  "Actually, both of these characterizations - that London "appeared to advocate" racism, and that he was "relatively progressive" -- are not only true, they are real understatements.
  The nexus of these apparently inconsistent views is London's frequent subject: his idea of man's place in nature. Nor is London alone at the crossroads of politics, race, and nature. He is joined there by a number of other writers, most spectacularly by Knut Hamsun, the Nobel Prize-winning novelist of the soil who was a favorite of both Bolsheviks and Hitlerites, as well as by some of the nature activists of America's Progressive Era."
  (Call of the Whites - The skeleton in environmentalism's closet is nature.)

  "Du har vært vitne til anatomien til den totalitære tankegang, et dypdykk inn i sinnelaget til folk som Rousseau, Robbespierre, Napoleon, Kant, Hegel, Marx, Mussolini, Lenin, Stalin, Goebbels, Hitler, Mao og Castro. Kort sagt, nesten alle moderne tenkere." - Anti-tenkningen, Onarki

  Verdidebatt: Den totalitære Rousseau

  SvarSlett