Boom Bust

Boom Bust

tirsdag 26. mars 2013

FED vil komme med mer QE

Sjefen for Federal Reserve Bank of New York, William Dudley, sa igår at "we need to keep monetary policy very accommodative." Han sier videre at "fundamentals underpinning the U.S. economy are improving and monetary policy is gaining additional traction, but this may not immediately lead to stronger growth because of the recent increase in fiscal restraint."

Slik jeg ser det blir ikke ting noe bedre av sentralbankes handlinger. Ting blir tvert imot verre. Lave renter holder live i svake selskaper, som gjør at samfunnet og økonomien blir mindre produktiv enn om disse svake selskapene heller sluttet slik at andre og bedre selskaper kunne gjøre bruk av ressursene i samfunnet. Staten får bruke penger som en full sjømann. Det brukes penger på prosjekter og ting som noen byråkrater og politikere mener er bra, men som sannsynligvis har veldig lite fornuft i seg. De mest bemidlede i samfunnet øker sine aktivaformuer i finansmarkedet, mens mannen på gata i stor grad kun får "nyte" prisstigningene i form av dyrere varer og tjenester. Bankene holdes i live ved å få låne ekstremt billige penger av sentralbanken, og plassere pengene i utlån eller aktiva med høyere avkastning enn lånekostnaden, slik at banken kan få mer profitt og bygge opp egenkapital så den blir "solid". "Vi må jo ha et solid bankvesen" sier byråkratene og finanstilsynene. Så derfor gjør de alt de kan for å støtte banksektoren og hjelpe den å tjene mer penger. Alt dette snakket om strenge bankregler er bare tull og tøys. Den beste måten for å straffe dårlige banker er å ta av baderingene og la de svømme selv. Da vil dårlige banker måtte gå under, mens de som er svømmedyktige og gode vil overleve og drive videre. I tillegg kjøper noen sentralbanker opp verdipapirer fra bankene gjennom QE slik at bankene kan bruke sentralbanken som toalett der de driter ut sine søppeleiendeler og letter sine egne balanser for råtten gjeld.

Jeg tror det blir mer QE framover. Alt snakket om en exit er bare tull og tøys. Her er jeg enig med Peter Schiff. Schiff forventer nå at QE vil økes til USD 100-125 milliarder per måned:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar