Boom Bust

Boom Bust

søndag 10. mars 2013

Den neste presidentkandidaten for republikanerne?


I forrige uke skjedde det noe som jeg synes var interessant i amerikansk politikk. Republikaneren Rand Paul gjennomførte en såkalt filibuster i Sentatet, der han i over 8 timer snakket om USAs droneprogram og krevde å få et svar fra det hvite hus på om de mente de hadde rett til å drepe ikke-stridende amerikanere på amerikansk jord uten rettsprosess. Regnet med de andre senatorene som kastet seg med på filibusteren så varte opptrinnet i over 13 timer.

Hvorfor synes jeg dette var interessant? Jo, fordi Paul ser ut til å få veldig mye oppmerksomhet om det og fordi selv mainstream republikanere og demokrater støtter det han gjorde. Rush Limbaugh sier Paul er "a hero", og en sentral demokratisk rådgiver skriver på CNN at Paul er "new leader of GOP." Noen av de gamle og erfarne republikanerne, som f.eks. John McCain, er kritisk til Paul. Dette kan faktisk øke støtten til Paul, for mange er nok lei av disse gamle maktkåte politikerne uansett. Filibusteren skapte mye aktivitet på Twitter med f.eks. tag'en #StandWithRand.

Rand Paul er sønnen til Ron Paul. Ron Paul er i mine øyne særdeles oppegående, og Rand har nok arvet mye av sin fars gener. Derimot virker det som om Rand prøver å gjøre seg mer spiselig for mainstream republikanere og media i det han gjør og sier. Han virker ikke like prinsippfast og ideologisk som sin far. Likevel, om han bare har halvparten av intellektet til sin far og har lært seg austrian economics slik faren har gjort, så kan dette være en bra mann. Han har også skjønt at den såkalte sequester bare er tull (som jeg skrev om tidligere), slik dette hos John Stossel intervjuet viser:


Jeg har lenge hatt en følelse av at Rand Paul kommer til å stille som presidentkandidat for republikanerne ved neste valg i USA. Innen da kan USAs økonomi ha svekket seg betraktelig fra i dag, og misnøyen med Obama kan ha blitt større. I et slikt scenario kan en oppkomling og "rebell" som Rand Paul ha en god sjanse.

1 kommentar:

  1. Rand Paul er en ren republikaner, i motsetning til sin far som er tidligere LP'er og ikke meget populær blant den konservative basen.

    Derimot er Rand en 'ekte' republikaner, ala Barry Goldwater, ikke en krigskåt, grunnlovshatende, maktelskende, statsutvidende idiot, slik som Romney og McCain.

    I en verden hvor ting blir bedre, ikke verre, blir Rand republikanernes kandidat i 2016.

    SvarSlett