Boom Bust

Boom Bust

tirsdag 23. oktober 2012

Norges svar på Francois Hollande


For under to uker siden kom jeg over en ganske utrolig sak. Den franske presidenten Francois Hollande skal gå i bresjen for å forby lekser på skolene! Fra france24.com:
French President Francois Hollande pledged to ditch homework on Tuesday as part of wide-raging reforms aimed at improving standards for over-worked French pupils, especially those in disadvantaged areas.
“Education is priority,” Hollande said at Paris’s Sorbonne University on Wednesday. “An education programme is, by definition, a societal programme. Work should be done at school, rather than at home,” in order to foster educational equality for those students who do not have support at home., he added. 
Så, løsningen på problemer med at elever lærer for lite er....waaaait for it.....å studere mindre! Yes. Her skal det ikke gis så mye som en eneste lekse til skoleelevene. Man skal kun studere når man er på skolens område. For tenk om noen elever har foreldre hjemme som kan hjelpe til med lekser?! Da kan de jo få hjelp til å lære seg mer enn de som ikke har slike hjelpende foreldre. Tenk det! Urettferdig! Ikke bra! Her skal det være likhet for alle! Amen!

Med denne logikken burde Hollande trekke dette enda lengre. Han bør forby all form for hjemmehjelp for elever. For det kan da ikke være nok å forby lekser. Tenk om noen elever får hjelp hjemme til å frivillig studere mer enn det skolepensum tilsier, og dermed klarer å oppnå litt bedre resultater enn noen av de andre elevene? Tenk om noen elever faktisk klarer å få litt bedre resultater enn andre fordi de har foreldre som ofrer seg og gjør alt de kan for at barna deres skal yte bedre på skolen?

Med denne logikken bør Hollande forby barn å trene idrett på fritiden. For tenk om disse barna gjør det bedre i gymtimene enn de elevene som kun spiller Playstation på fritiden? Videre bør Hollande påby skoleuniformer for at ingen barn skal kunne gå på skolen i flotte og dyre klær, mens andre elever kanskje kommer fra en familie som ikke har råd til dette. Han bør også forby matpakker hjemmefra, slik at ingen elever kan dra nytte av foreldre som gir de ekstra næringsrik skolemat som kan øke prestasjonene deres på skolen.

Eksemplene på hvilke idiotiske påbud og forbud Hollande burde innføre gitt hans argumentasjon i den refererte saken er omtrent endeløse. Denne mannen, som jeg har skrevet om flere ganger før (f.eks. her, her, her og her), kommer til å kjøre Frankrike rett i grøfta med sin politikk. Hans politikk tilsier at ingen skal være bedre enn "det svakeste leddet".

Jeg trodde knapt mine egne øyne da jeg leste denne saken fra Frankrike. Bedre ble det ikke da jeg for noen dager siden så følgende uttalelse fra det som fra nå av må kunne sies å være Norges svar på Francois Hollande: lederen for Arbeiderparties Ungdom Eskil Pedersen:


Er det virkelig et paradoks at innsats og hardt arbeid skal være avgjørende for hvor bra man gjør det? For meg er det heller et paradoks at mennesker med manglende forståelse for sunn fornuft og logikk ender opp som ledende politikere verden rundt. (Det skal liksom ikke være nok at de har et trist syn på mennesker og stat?)

Hva er Pedersens løsning på hvordan hans parti nå skal snu "høyrevinden" i Norge før neste valg? Joda, som sine meningsfeller så lever åpenbart også Pedersen i troen på at penger vokser på trær. Løsningen er derfor veldig enkel, og som følger:

5 kommentarer:

 1. Herregud...jeg kan ikke tro det. Går det virkelig ann å være så dum eller høres bare dette bra ut politisk?

  16åringer skal stemme? oj...det synes jeg er faktisk verre. Når jeg var 16år brydde jeg meg ingenting om politikk.

  Ja ja.... blir ikke overrasket over noen ting lenger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har rett, det er lite som overrasker med dagens politikere.

   Slett
 2. Det er en sosialistisk grunntanke at alle skal være like, derfor må de støpes i lik skje. Altså, samme type barnehage og skole på hele gjengen, helst så mye at de ikke treffer foreldrene. Eller som i Finland der du ikke får bestemme husfargen selv.

  En annen ting som ikke kommer frem når leksefri skole blir presentert er at de som brukes til leksehjelp er oftest assistenter. Altså personer med ingen høyere utdanning. Blir resultatene så mye bedre om elevene får hjelp fra assistenter i stedenfor sine egne foreldre?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er et betimelig spørsmål. Men for politikerne er nok dette mindre viktig. Det de er opptatt av, som du er inne på, er at iallefall ingen gjør det bedre enn de andre. Det beste for de virker å være at alle blir mest mulig like. At dette i praksis ender opp med unison middelmådighet forstår de ikke selv. (Forresten: Får man ikke bestemme husfargen selv i Finland? Galskapen vil åpenbart ingen ende ta.)

   Slett
  2. Jag bor i Finland, och aldrig har jag hört att man inte själv skulle få bestämma om husfärgen. Undantaget är givetvis historiskt mycket värdefulla av museiverket kulturmärkta byggnader eller större hus där det bor fler personer än du (och det är endast du som önskar en ny färg på huset).

   I en nordisk jämförelse har Finland aldrig varit särskilt socialistiskt - med undantag för några månader år 1918, när de röda gardena med stöd av bolsjevikerna i Ryssland gjorde revolution och tog makten i södra Finland.

   Innan Sovjetunionen föll var t.ex. Sverige betydligt mer socialistiskt än Finland och är det alltjämt. Av den anledningen finns det ingen hyresreglering i likhet med Sveriges i Finland. Om du äger en bostad i ett bostadsaktiebolag, så har du rätt att hyra ut bostaden utan att styrelsen för bostadsaktiebolaget kan hindra dig från detta eller försvåra dina möjligheter att bli hyresvärd.

   Även bostadsrätter enligt svensk modell förekommer i Finland, men de är inte särskilt populära. Detta trots att regleringarna vad gäller nyttjandet av dem inte är lika minutiösa som i den svenska modellen för bostadsrätter.

   Slett