Boom Bust

Boom Bust

søndag 28. oktober 2012

Noen sitater fra helgens samtale med en eiendomsmegler

I helgen var jeg på en fest hos en venn. Jeg kom i samtale med en eiendomsmegler. Dette er tre korte sitater fra den samtalen:
Eiendomsmegler: "Jeg skjønner ikke hvordan mange av disse menneskene overhodet får seg et lån."
Eiendomsmegler: "De innførte 15% kravet på egenkapital, men det har ikke hatt noe å si. Folk går bare til kommunen og får støtte gjennom Husbanken. Egenkapitalen dekkes med husbanklån.
Eiendomsmegler: "Det er utrolig mange som får lån gjennom Oslo kommune (Husbanken)."
Og for øvrig har en av mine kamerater nå begynt å bruke leiligheten sin som kredittkort, ved å få ny (høyere) takst og ta opp mer lån.

3 kommentarer:

 1. Flott at vi har Husbanken slik at man kan gi lån til de som egentlig ikke er kredittverdige. Man er jo tydeligvis nederst på rangstigen hvis man ikke eier sin egen bolig i landet her. Måtte flere av våre skattekroner gå til denne fantasiske Husbanken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Amen! Eiendomsmegleren nevnte forresten at han hadde kunder som ikke fikk lån i Husbanken fordi de Ikke tjente tilstrekkelig lite. Jeg skulle ønske man kunne shorte Husbanken!

   Slett
 2. Flott at du belyser litt at det som foregår i dette markedet! Det er nok mer grums under overflaten enn det man skulle tro.

  Kom over følgende avsnitt i en artikkel i E24 fra 29. oktober med tittelen "- kravene favoriserer rikmannsbarn"

  "Til tross for at kravet til egenkapital har blitt skjerpet, avdekket en undersøkelse i mai og juni i år at flere banker gir dispensasjon til sine kunder. Finanstilsynet avdekket at 14 prosent av de kontrollerte lånene i fem banker hadde en belåningsgrad på over 85 prosent."

  SvarSlett